Smogul

Smogul

Smogul

Poluarea aerului ucide aproximativ 7 000 000 de oameni în întreaga lume în fiecare an. Datele OMS (Organizația Mondială a Sănătății) arată că 9 din 10 persoane respiră aer care conține niveluri ridicate de poluanți. OMS lucrează cu țările pentru monitorizarea poluării aerului și îmbunătățirea calității aerului.

De la smogul care dăinuie peste orașe până la fumul din interiorul locuinței, poluarea aerului reprezintă o amenințare majoră pentru sănătate și climă. Efectele combinate ale poluării ambientale (în aer liber) și a aerului din gospodărie determină aproximativ șapte milioane ( 7 000 000) de decese premature în fiecare an, în mare parte ca urmare a creșterii mortalității prin accident vascular cerebral, boli de inimă, boli pulmonare obstructive cronice, cancer pulmonar și infecții respiratorii acute.

Peste 80% dintre persoanele care trăiesc în zonele urbane care monitorizează poluarea aerului sunt expuse la niveluri de calitate a aerului care depășesc limitele orientative OMS, țările cu venituri mici și medii suferind de expuneri cele mai mari, atât în ​​interior cât și în exterior.

Pentru că ducem o lupta cu un inamic invizibil, noi ca și societate, trebuie să venim în ajutorul autorităților abilitate și să ne implicăm fiecare cât de puțin. Muncă depusă pentru schimbarea mentalității sau mărirea rețelelor private de monitorizare a calității aerului, împreună cu acțiunile pentru limitarea sau diminuarea pe cât posibil a factorilor ce duc la poluarea aerului trebuie să fie principalul front civic , pentru cei ce doresc un aer curat pentru viitor sau pentru copiilor lor.

Proiectul #stropdeaer vine în ajutorul cetățenilor, prin asamblare, testare și montare a senzori și componentelor pentru această cauză ,probono ,punând la dispoziție cei mai ieftini senzori (sisteme) pentru monitorizarea calității aerului.

https://www.who.int/health-topics/air-pollution#tab=tab_1

administrator
administrator