Strop de aer trimite datele către 3 platforme simultan

Strop de aer trimite datele către 3 platforme simultan

Strop de aer trimite datele către 3 platforme simultan

Pentru a fi cât mai eficienți, senzorii folosiți în proiectul Strop de aer trimite datele către 3 platforme simultan, de unde utilizatorii sau cei interesați pot extrage informațiile dorite, în format grafic sau CSV și JSON sau prin API.

Platforma pentru utilizatorul de rând, unde se poate observa o situație la nivel național este : https://stropdeaer.aqi.eco/ro/ .
Există un cod al culorilor pentru o înțelegere instinctuală (verde-calitate aer bună, roșu-calitate aer foarte rea), dar și o exprimare digitală sub formă numerică a valorilor măsurate.

Pe graficele unde sunt afișate valorile măsurate, se găsesc linii trasate orizontal, care reprezintă pragurile limită impuse de Uniunea Europeană și anume pentru PM 10 – limita zilnică 50μg/m³ și cea anuală de 40 μg/m³ , PM 2.5 – limita zilnică și cea anuală 25μg/m³ pe an:

https://stropdeaer.aqi.eco/ro/ilfov/mogosoia/mogosoaia

În cazul depășirilor, acestea pot fi vizualizate pe graficul special, care monitorizează depășirile pragurilor anuale și putem vedea numărul de zile în care nivelul de poluare a fost Foarte Scăzut, Scăzut,Mediu, Ridicat și Foarte Ridicat.

https://stropdeaer.aqi.eco/…/mogosoia/mogosoaia/annual_stats

De asemenea pe nouă platforma aqi.eco , utilizatorii pot extrage grafice pe perioade de timp prestabilite precum valori pentru ultima ora, ultima zi, ultima săptămâna și pe ultimul an.

https://stropdeaer.aqi.eco/…/ilfov/mogosoia/mogoșoaia/graphs

Pentru export de date în mai multe forme, CSV și JSON, informațiile sunt disponibile și pe https://opensensemap.org/ și https://xn--romnia-yta.maps.sensor.community/ .

Dorim să extindem rețeaua și să ne implicăm fiecare cum putem : ne putem implica donând bani pentru senzori, ne putem implica cumpărând senzori sau componente pentru a instala acasă un senzor sau putem doar mediatiza, pentru că mesajul să ajungă la persoana potrivită.

Mulțumim pentru implicare, schimbarea începe cu tine!

administrator
administrator