Nouă ne pasă !

Nouă ne pasă !

Nouă ne pasă !

Nouă ne pasă ! Din acest motiv ne-am implicat și facem parte din Grupul pentru Mediu Curat, semnând și sustinând petiția “Avem dreptul la aer curat!”, petiție adresată Președintelui României, Klaus Iohannis, Prim-ministrului Ludovic Orban, Ministrului Mediului, Costel Alexe și Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.Prin această petiție cerem Guvernului României și instituțiilor abilitate implementarea următoarelor măsuri în perioada pandemiei Covid-19:1. Oprirea arderilor de orice tip a deșeurilor medicale sau non-medicale, în zonele locuite sau în apropierea zonelor locuite, în toate situațiile în care emisiile rezultate depășesc parametrii agreați de Ministerul Mediului.
2. Investigarea tuturor infracțiunilor ce privesc arderea necontrolată și ilegală de deșeuri care au avut loc în ultimele săptămâni și sancționarea instituțiilor responsabile pentru lipsa de intervenție, precum și publicarea rezultatelor pe site-ul oficial al MMAP.
3. Interzicerea importului de deșeuri cu orice scop și a bunurilor second-hand pe perioada pandemiei COVID 19.
4. Urgentarea achizițiilor de echipamente de monitorizare a dioxinelor, furanilor și bifenililor policlorurați (PCB) și punerea lor în operațiune, implementând publicarea măsurătorilor la zi pe site-ul Ministerului Mediului.
5. Intervenția Gărzii de Mediu la orice oră în care se semnalează o potențială infracțiune de mediu inclusiv flagrant.
6. Alinierea la nivel european a sancțiunilor și a taxelor practicate pentru depozitarea și incinerarea deșeurilor municipale și asimilabile.
În contextul apariției mai multor studii care dovedesc că un aer poluat crește incidența cazurilor și complicațiilor COVID-19, solicităm implementarea urgentă a măsurilor menționate mai sus. Studii recente publicate de către Organizația Mondială a Sănătății și Harvard University [1] arată că o creștere de doar 1µg/m3 de PM2,5 este asociată cu o rată de mortalitate de 15% a celor infectați cu SARS COV2.Conform estimărilor Agenției Europene de Mediu și Societății Române de Pneumologie, în România, peste un milion de persoane suferă de afecțiuni ale sistemului respirator, în timp ce anual 23.000 de persoane [2] mor prematur din cauze asociate aerului poluat.
Implicat-te și tu semnând petiția și fii alături de noi .Schimbarea începe cu tine!
https://campaniamea.declic.ro/petitions/avem-dreptul-la-aer-curat-2?fbclid=IwAR0TvQilO3ccol7X6Eh5a9kVrTp07h5ywlNY4j5EzpAzHiH970TEAC8FsMw

administrator
administrator