Fii parte din conceptul Oraș Inteligent – Smart City

Fii parte din conceptul Oraș Inteligent – Smart City

Fii parte din conceptul Oraș Inteligent – Smart City

Fii parte din conceptul Oraș Inteligent – Smart City

Un oraș inteligent sau smart city este un concept de dezvoltare urbană care integrează tehnologii și sisteme pentru a administra în mod eficient și securizat resursele unui oraș, în vederea îmbunătățirii calității vieții cetățenilor, dezvoltării comunității, protejării mediului sau monitorizării acestuia.

Un oraș inteligent presupune existența unui sistem informatic integrat care cuprinde o multitudine de subsisteme de cloud computing, Internet of Things (IoT), Open Data, Big Data și aplicații mobile, conectate la internet prin intermediul unor rețele sigure.

Totodată, administrația și cetățenii de rând pot monitoriza ce se întâmplă în oraș, cum evoluează acesta și cum se poate asigura o calitate mai bună a vieții. Cu ajutorul senzorilor integrați în sisteme de monitorizare în timp real, datele sunt colectate de la senzori și dispozitive conectate, sunt procesate și analizate.

Senzorii folosiți în proiectul civic #stropdeaer reprezintă un sistem integrat inteligent, care preia și analizează informații și date despre calitatea aerului ,iar mai apoi le trimite în cloud, pe mai multe plaforme, pentru a fi disponibile publicului larg. Autorități compotente sau organizații abilitate pot procesa aceste date pentru a estima sau deduce evoluția gradului de poluare dintr-un oraș si pentru a găsi metode pentru combatere sau încetinirea acestuia.

Dacă dorești să faci parte din această revoluție digitală, dacă dorești să fii o rotiță inportanță în acest sistem ce face din orașul tău un oraș inteligent, implică-te alături de proiectul civic #stropdeaer și montează un senzor de monitorizare a calității aerului în comunitatea ta.

Schimbarea începe cu tine!

administrator
administrator