15 mai – Ziua Internaţională de Acţiune pentru Climă

15 mai – Ziua Internaţională de Acţiune pentru Climă

15 mai – Ziua Internaţională de Acţiune pentru Climă

În fiecare an, în data de 15 mai, se aniversează Ziua Internaţională de Acţiune pentru Climă. Aceasta zi a luat naștere datorită schimbărilor climatice considerate una dintre cele mai mari provocări ale secolului nostru care ne afectează la nivel global. Schimbările climatice din ultimii ani au un impact semnificativ atît asupra ecosistemelor naturale, biodiversităţii, resurselor naturale, cît şi asupra sănătații umane.

“România a resimţit direct efectele încălzirii globale: temperaturi extreme, inundaţii, furtuni violente. De aceea, este important ca opinia publică, în special tinerii, să fie informaţi cu privire la impactul pe care îl pot avea asupra mediului şi a stilului de viaţă pe care trebuie sa îl adopte pentru a contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. E important ca, în viitorul apropiat, cursurile despre schimbări climatice să devină parte a curriculei şcolare….Noi toţi trebuie să devenim mai reponsabili şi să ne implicăm în dezvoltarea tehnologiilor şi produselor nepoluante. Aceasta, pentru ca piaţa funcţionează pe principul cererii şi ofertei, iar daca noi vom cere doar produse care nu afectează mediul, atunci marile companii vor fi obligate să se axeze pe acest gen de producţie.”

https://www.mediafax.ro/comunicate/ziua-internationala-de-actiune-pentru-clima-2636336

Pentru că dorim o schimbare vom pune la dispoziția publicului ( donație ) un senzor ce măsoară pulberea în suspensie PM2.5 și PM10 .

Dorești să primești gratis un senzor care să fie montat în curtea sau balconul tău ?

Este nevoie doar să dai share pe pagina ta și like la această postare pentru a intra pe lista de extragere de la miezul nopții pe data de pe 15.06.2020. Extragerea se va realiza prin random.org iar norocosul va fi anunțat ulterior.

PS: senzorul vine cu încărcător și cablu de extensie de 5m și are nevoie de o rețea wireless în proximitate.

administrator
administrator