Sisteme de aerisire controlată a locuințelor

Sisteme de aerisire controlată a locuințelor

Sisteme de aerisire controlată a locuințelor

AERISIREA PRIN DESCHIDEREA FERESTRELOR duce la un schimb de aer necontrolat și contravine principiilor eficienței și nu numai. Într-un dormitor neventilat, pe timpul nopții, acumularea de dioxid de carbon ajunge la de peste 5-10 ori cea din aerul exterior, cu consecințe asupra calității somnului, randamentului în muncă și sănătății . Totodată, aerisirea prin ferestre înseamnă praf, poluare și zgomot în marile orașe. O astfel de ventilație poate fi cu greu utilă și confortabilă și nu rezolvă problema îndepărtării aerului viciat. Pentru a elimina problemele și riscurile asociate pentru sănătate, aerul umed și poluat trebuie să fie împins în mod regulat în exterior și înlocuit cu aer curat. Aerul de alimentare trebuie să pătrundă întotdeauna în toate încăperile casei sau apartamentului pentru a asigura ventilaţia completă și eficientă. Prin urmare, instalarea unui sistem de ventilaţie este soluţia corectă a acestei probleme.

Acum, mai mult că oricând, publicul larg înțelege importanta aerului pe care îl respirăm pentru sănătate. Locuința este locul sigur în care ne retragem și ne petrecem cea mai mare parte a timpului. Calitatea aerului ne influențează sănătatea . Pe termen scurt prin cum ne simțim, cum ne odihnim, prin evitarea gripelor, răcelilor, alergiilor iar pe termen lung prin evitarea bolilor cronice grave cauzate de poluarea cu praf, particule fine ( PM10, 2,5), radon, substanțe organice volatile (VOC). Ventilarea cu filtrarea-purificarea aerului la intrarea în locuința este o soluție care asigura pe termen lung sănătatea familiei tale. Casa Nepoluată va deveni cea mai râvnită soluție locativă.

NECESITATEA VENTILAȚIEI / AERISIRII ÎN LOCUINȚĂ

În încercarea de a minimiza pierderile de căldură și costurile cu energia s-a ajuns la o izolare aproape perfectă a caselor si apartamentelor, blocând orice aport de aer proaspăt și o mișcare naturală a acestuia. În astfel de circumstanţe, ventilaţia naturală nu oferă suficient aport de aer prospat si eliminarea aerului viciat, incarcat de umezeala, dioxid de carbon si alti poluanti interiori. Petrecem peste 80% din timp in interior iar calitatea aerului are un impact major asupra sanatatii noastre. Oboseala, durerea de cap și alte simptome neplăcute sunt primii indicatori ai impactului negativ al aerului viciat asupra sănătăţii noastre, dar rareori oamenii constientizează si asociază aceste situatii cu ventilatia insuficientă.

Sisteme descentralizate de ventilație cu recuperare de căldură simple

VENTILATIA CU RECUPERARE DE CĂLDURĂ este cea mai nouă, modernă și eficientă soluție pentru economisirea energiei într-o locuința, pe lângă izolarea ei. Se asigura ventilația necesară unui mediu sănătos și aduce economii de până la 25% la cheltuielile cu energia termică. Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură reprezintă o modalitate de aerisire a spațiilor, prin care aerul viciat expulzat cedează energia, căldură să, aerului proaspăt introdus.

SISTEMELE DE VENTILAȚIE CU RECUPERARE DE CĂLDURĂ cu recuperator ceramic cu flux alternant Sevi 160 produse în Germania de Seventilation sunt cea mai bună alegere în domeniul ventilației descentralizate pentru case și apartamente.

Seventilation este unul dintre cei mai mari producători de astfel de echipamente din Germania și este specializat exclusiv pe producția sistemele descentralizate, utilizând ultima tehnologie în materie de recuperatoare ceramice regenerative.
Ele se pretează atât la noile locuințe, aflate în stadiul de proiect sau execuție cât și la modernizarea celor deja construite, case sau apartamente.
Sunt simplu de instalat, au cele mai mici consumuri de energie (2-8 W) și cele mai bune randamente în recuperarea energiei (peste 90%) din piață.
Sileniozitatea deosebită (de la 12 dB) și gradul mare de izolare a zgomotului exterior (49dB) le face ideale pentru cei mai pretențioși și rafinați beneficiari.
Sunt disponibile pentru o gama largă de aplicații, de la camere de zi, dormitoare, ventilarea podurilor sau subsolurilor, răspunzând totodată celor mai exigențe cerințe arhitecturale, cu grile de fațada ușor de integrat în orice proiect sau complet ascunse în perete, cu deschidere în cantul ferestrei.
Automatizarea performanță permite controlul optim al ventilație, cu senzor de umiditate inclus, putând controla unitățile din întreagă locuința. În plus, sistemul Sevi 160 dispune de mod “free cooling”, răcire pasivă, funcție deosebit de utilă în cazul verii și de sistem dublu de filtrare cu filtre G3 sau de polen.
Întreținerea unităților Sevi 160 este deosebit de ușoară. Tot traseul de aer-filtre-recuperator se poate igieniza rapid și ușor de către beneficiar.

Sisteme descentralizate de ventilație cu recuperare de căldură complexe

Aceste centrale de aerisire cu recuperare de căldură sunt sisteme mai complexe ce necesită intalare a tubulaturii prin toată casă.

Functionalitatea:

Sisteme centralizate de ventilație cu recuperare de căldură

Aceste sisteme centralizate sunt compuse dintr-o unitate de ventilare și climatizare și poate fi controlată prin aplicații sau internet. Sistemele sunt prevăzute cu filtre G4 și F7 pentru a elimina particulele în suspensie , polenul și alți factori poluanți.

sursa info : https://ventilatie-recuperare.ro/

https://atreashop.ro/ro/duplex-ecv5/52-recuperator-de-caldura-atrea-duplex-580-ecv5-automatizare-rd5.html

https://ventilatiecurecuperarecaldura.ro/

administrator
administrator