Sniffer 4D – Următorul nivel de monitorizare a poluării din aer

Sniffer 4D – Următorul nivel de monitorizare a poluării din aer

Sniffer 4D – Următorul nivel de monitorizare a poluării din aer

De curând șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, aprecizat că intentioneze să cumpere aproape 50 de drone dotate cu senzori de ultima generație pentur a supraveghea calitatea aerului și nivelul de poluare…din aer.

sursa info : https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/garda-de-mediu-va-cumpara-50-de-drone-de-ultima-generatie-pentru-supravegherea-calitatii-aerului-si-poluarii-din-romania-1475269

Ne-am documentat să vedem care este ultima tehnologie în materie de monitorizare a calității aerului, foarte mobile, posibile să fie montate pe mașini sau drone.

Sunt disponibile proiecte care fac prelevări de aer pentru a fi testate ulterior într-un laborator certificat, dar din păcate Garda de Mediu are nevoie de rezultate instant.

Ne-a atras atenția proiectul Sniffer 4D ( http://www.sniffer4d.eu/ ) care are un potențial enorm, având o gamă variată de gaze și poluanți pe care le poate măsura:

– PM, O3, NO2, CO, SO2, VOCs
– VOCs, CH4, CO, Cl2, O2, NO2, H2S
– VOCs, CH4, H2S, SO2 

Proiectul este mobil (se poate purta ca și echipament special pe agenți la sol, se poate monta pe mașină sau pe dronă după cum dorește și Grdra de Mediu ) și suportă infrastructuri de date de forma 4G/LTE/3G/EDGE/GPRS.

Menționăm că nu avem nici o legătură cu proiectul de mai sus și susținem importantă senzorilor montați la puncte fixe în orașele din România și nu numai.

sursa info : https://www.soarability.tech/sniffer4dV2_hardware_en

http://www.sniffer4d.eu/

https://www.alphageouk.com/sniffer-4d

https://www.geo-4d.com/pollutant-mapping

administrator
administrator