Teste purificatoare aer cu plasmă (Woodpecker Q3-Q7)

Teste purificatoare aer cu plasmă (Woodpecker Q3-Q7)

Teste purificatoare aer cu plasmă (Woodpecker Q3-Q7)

Se spune că cel mai periculos dușman este cel pe care nu îl vezi, iar în aerul pe care îl respirăm zi de zi sunt, vrem nu vrem, o mulțime de particule cu un efect nociv asupra sănătății noastre: praf, alergeni, polen, fragmente de păr de animale, microbi, mucegaiuri, compuși organici volatili, particule de monoxid de carbon și multe altele.

Pentru a monitoriza calitatea aerului de la exterior, avem rețeaua națioanală www.calitateaer.ro și mai multe rețele private care monitorizează de cele mai multe ori particulele în suspensie PM2.5 și PM10 : www.stropdeaer.ro , www.uradmonitor.com sau www.airly.org .

Pentru a monitoriza însă calitatea aerului de la interiorul spațiilor unde ne petrecem 90% din timp (propria casă, birou, școală , hotel, spital sau restaurante) depinde de fiecare dintre noi să avem grijă ce fel de aer respirăm.

În aceste condiții, purificatorul de aer devine o necesitate pentru un mediu interior mai sănătos și nu un moft.

Aerul din locurile în care îți desfășori activitățile zilnice este mai poluat decât crezi. Când vine vorba de poluanți, concentrația acestora în interior este chiar și de cinci ori mai mare decât în aer liber.

De multe ori, aerul interior conține particule microbiene care pot avea efecte nocive numeroase și diverse asupra sănătății noastre odată inhalate în corp. Aceste probleme variază de la cele legate de alergie sau gripă, până la afecțiuni grave, care ne pot pune chiar viața în pericol.

Cu evoluțiile tehnologice moderne, totuși, a fost posibil să se creeze și să poată fi utilizat un purificator de aer performant pentru a curăța aerul pe care îl respirăm în interior.

TEHNOLOGIE REVOLUTIONARA

PERFORMANTA DE PRIMA CLASA

Tehnologie de ultimă oră folosită la aceste purificatoare cu plasmă (TPA) este net superioară celei care folosește filtrele HEPA.

Purificatoarele de aer tradiționale pot filtra bacteriile, însă fără a le ucide.
Purificatoarele de aer cu plasmă Woodpecker ucid virusul printr-un câmp electric de până la 40.000 volți.
Testele de laborator arată o eficiență de 99.97% asupra virusului H3N2 (foarte apropiat ca structură de noul Coronavirus).

RESPIRI UN AER CURAT

ABSOARBE SI CELE MAI MICI PARTICULE

Purificatoarele Q3 și Q7 absorb particulele de până la 100 de ori mai mici decât PM2.5, cunoscut ca reper pentru purificatoarele de aer viitoare, deschizând o nouă eră de purificare a aerului, silențioasă și fără consumabile.
Noul coronavirus este de zece ori mai mare decât acesta, așa că va fi filtrat eficient din aer de către acest dispozitiv.

TEHNOLOGIE CU PLASMA

EFICIENTA EXTINSA

Îndepărtează eficient germenii, polenul, acarienii, praful, fumul și toate mirosurile din aer. Efectul de sterilizare al tehnologiei cu plasmă de înaltă presiune este de 6-8 ori mai mare decât cel al sterilizării electrostatice tradiționale.

NU ARE FILTRU HEPA

FARA CONSUMABILE

Consumabilele tradiționale sunt scumpe și greu de curățat. Purificatorul tradițional cu filtru HEPA necesită înlocuirea regulată a acestuia, astfel crescând costurile cu mentenanță.

Purificatorul de aer cu plasmă de la Woodpecker folosește tehnologia de câmp ionic TPA brevetată fără consumabile. Nu este nevoie să înlocuiți elementul filtrant, astfel eliminându-se costul filtrelor ulterioare.
Curățarea se realizează simplu, cu ajutorul unei lavete și cu apă.

Fără a avea nici un beneficiu sau remunerație, echipa Strop de aer a decis să facă teste și să verifice dacă întradevăr purificatoarele de aer își fac treaba și în cât timp.

Pentru teste am avut la dispoziție 2 purificatoare Q3 și Q7 de la Woodpecker și o cameră de 18 m2 închisă ermetic.

Testele au reprezentat purificarea aerului dintr-o camera în care s-a introdus fum sau s-a pulverizat cu spray particucule de mai multe dimensiuni.

Pentru a măsura întradevăr nivelul de particule în suspensie am folosit mai mulți senzori aflați pe piață din România (strop de aer, uradmonitori sau airly) dar și senzori de monitorizare custom made pentru acest proiect.

Mai jos gășiți pe fast forward testele si în cât timp aerul din camera a fost curățat/purificat :

Test 1 – Woodpecker Q7 – cameră 18 m2 – fum

Test 2 – Woodpecker Q7 – cameră 18 m2 – spray pudră

Test 3 – Woodpecker Q3 – cameră 18 m2 – fum

Test 4 – Woodpecker Q3 – cameră 18 m2 – fum

Test 5 – Woodpecker Q3 – cameră 18 m2 – spray pudră

Purificatorul Woodpecker Q7 are în plus un filtru pentru scame, fire de par sau puf, pentru a proteja ventilatorul . În imaginile de mai jos se poate observă ce a adunat în 2 săptămâni de utilizare și teste :

Menținerea unui astfel de dispozitiv, indiferent de spațiu utilizat, pe modul AUTO, va asigura un aer curat și un număr de particule aproape de ZERO după cum indică și senzorii de monitorizare :

În concluzie, recomandăm monitorizarea aerului de la interior și dacă se poate, utilizarea unui purificator acolo unde senzorii indică un strict necesar, precum cabinete medicale, școli sau grădinițe.

Cine este interesat de achiziții sau informații suplimentare : https://nastimed.ro/catalogsearch/result/?q=+Purificator+aer

Beneficiați de 15% REDUCERE dacă folosiți codul STROPDEAER15.

administrator
administrator