“Calitatea aerului bună” este pe listă când alegem să cumpărăm o proprietate?

“Calitatea aerului bună” este pe listă când alegem să cumpărăm o proprietate?

“Calitatea aerului bună” este pe listă când alegem să cumpărăm o proprietate?

Poluarea aerului este mult mai puțin mediatizată decât creșterea temperaturilor sau materialele plastice de unică folosință, deși este o problemă de mediu care ne afectează pe toți, cu consecințe grave pentru cumpărătorii de proprietăți.

Poluarea aerului ne atinge nu numai la nivel personal, ci afectează și reputația unui oraș în ceea ce privește calitatea vieții. Dacă sunteți un cumpărător de locuințe, este esențial să înțelegeți nivelul de poluare a aerului din zona dumneavoastră.

Una dintre cele mai mari investiții financiare pe care majoritatea oamenilor o vor face în viață este cumpărarea unei case, iar industria imobiliară este imprevizibilă și competitivă. Chiar dacă cumpărarea unei case noi poate fi un proces palpitant, acesta implică multe provocări.

https://www.iqair.com/world-most-polluted-cities?continent=59af92ac3e70001c1bd78e52&country=zk4LhMNzkk6ky46az&state=&page=1&perPage=50&cities=

Atunci când cumpărați o casă, este greșit să nu luați în considerare calitatea aerului. Deși calitatea aerului ar putea fi o prioritate mai mică decât finanțarea ipotecară, este totuși un lucru serios care trebuie luat în considerare. Poți avea un vârf uriaș de poluare a aerului doar deschizând o fereastră spre un drum aglomerat. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a raportat că, în 2012, 7 milioane de decese premature au fost legate de expunerea la poluarea aerului. Acest lucru confirmă faptul că poluarea aerului este în prezent principalul risc pentru sănătatea mediului în lume.

Dintre toate problemele de mediu care există, poluarea aerului pare să fie cea mai strâns legată de sectorul imobiliar. Având în vedere corelația puternică dintre coordonatele geografice și calitatea aerului, locația este chiar mai importantă decât credeți. Aerul nu este ceva la care ești expus doar pe drum, deoarece poluarea se află în aerul din casele noastre.

Un studiu realizat de IHME a repostat că aproximativ 1,6 milioane de oameni mor din cauza expunerii la poluarea aerului din interior. Calitatea slabă a aerului din interior a fost legată de o serie de boli, inclusiv boli cardiovasculare, boli pulmonare obstructive cronice, cancer pulmonar, pneumonie și astm.

Calitatea slabă a aerului din interior poate avea efecte deosebit de dăunătoare asupra sănătății respiratorii a persoanelor în vârstă și a celor tineri. Nu este de mirare că nivelurile de poluare sunt din ce în ce mai mult un factor pentru cumpărătorii de locuințe, iar calitatea aerului este o preocupare și o prioritate pentru multe familii.

Zonele îndepărtate și bine ventilate, precum și zonele cu activitate industrială și trafic redus, au de obicei o calitate bună a aerului. Una dintre principalele surse de poluare a aerului în localitățile urbane este traficul, așa că, pentru a îmbunătăți calitatea aerului din cartierul dumneavoastră, căutați case departe de drumurile aglomerate. Fiind aproape de parcuri, cu ajutorul poluării. În cazul celor care locuiesc în clădiri de lângă drumuri aglomerate, poluarea se diluează la etajele superioare și aceste etaje sunt mai puțin poluate, spre deosebire de etajele inferioare ale clădirii. Înainte de a cumpăra o locuință, este esențial să vă faceți niște teme despre calitatea aerului.

Aerul curat ar trebui să fie un criteriu esențial atunci când achiziționați o locuință. Acesta este un indicator al performanței generale a locuinței și este vital pentru sănătatea personală.

Ce putem face împreună?
Avem o responsabilitate colectivă și individuală de a răspândi conștientizarea poluării aerului. Putem să ne implicăm fiecare dintre noi și să instalăm senzori la nivel de cartier sau stradă, pentru a avea un overview despre calitatea aerului. De asemenea, puteți vedea datele istorice privind poluarea pentru toate locațiile, pentru a vedea tendințele în mișcare. Pentru familiile cu sensibilitate la poluarea aerului sau cu copii, această decizie poate fi critică, motiv pentru care este important să aveți cât mai multe informații.

Pe măsură ce gradul de conștientizare pentru calitatea aerului crește în următorii ani, așteptați-vă ca poluarea aerului să devină un aspect important pentru oricine dorește să cumpere o proprietate. Cu toate acestea, deocamdată, avem cu toții responsabilitatea de a începe să acționăm și să răspândim mesajul.

Schimbarea începe cu tine!

sursa : https://getaircare.com/blog/air-pollution-and-home-decisions/

https://www.iqair.com/world-most-polluted-cities?continent=59af92ac3e70001c1bd78e52&country=zk4LhMNzkk6ky46az&state=&page=1&perPage=50&cities=

administrator
administrator